محمدمهدی میرزایی در ولایت غزنی  ولسوالي(شهرستان) جاغوري کشور افغانستان متولد شده است. او دوران مكتب/ مدرسه را در زادگاهش سپري كرده و هم‌زمان به خوشنويسي هم روي آورده است. پدربزرگ او از خوشنويسان روزگار خودش بوده و به همين خاطر می‌توان گفت كه به‌نوعی اين هنر را به ارث برده است. در اوان كودكي، ابتدا نزد پدر و برادر بزرگش استاد محمدجواد ميرزايي- كه خود از خوشنويسان خوب و از شاگردان ممتاز استاد اميرخاني و مرحوم استاد واشقاني فراهاني بود- شروع به تمرين خوشنويسي كرده و بعد از مهاجرت به جمهوري اسلامي ايران، به‌صورت حرفه‌اي اين هنر را ابتدا ‌در حضور استاد نیکبخت و سپس به مدت ده سال در محضر استاد عجمی، استاد قربانی و استاد امیرخانی فراگرفته است. مدتی نیز در محضر استاد محمد حیدری به فراگیری خط شکسته پرداخته است.

 

ایشان تاکنون نمایشگاه‌های زیادی در داخل و خارج کشور دایر کرده‌ است كه علاقه‌مندان به هنر خوشنویسی از این نمایشگاه‌ها بازدید کرده‌اند. ازجمله:

نمایشگاه خوشنویسان افغانستان در فرهنگسرای خاوران، سال ۱۳۸۳

نمایشگاه انفرادی در سازمان بین‌المللی اکو

نمایشگاه غدیر در فرهنگسرای ورزش، سال ۱۳۸۴

نمایشگاه جمعی نهمین دوره جشنواره فرهنگی دانشجویان سراسر کشور، سال ۱۳۸۵ (کسب رتبه اول)

نمایشگاه اولین جشنواره فرهنگ و هنر افغانستان در ایران، خانه حجاب، سال ۱۳۸۵

جشنواره خوشنویسی امام علی (ع) از سوی شهرداری تهران، سال ۱۳۸۶ (کسب رتبه اول)

نمایشگاه دستاوردهای اتباع افغانستان در سالن وزارت کشور، سال ۱۳۸۷

نمایشگاه بهار رسالت در شهرداری ورامین، سال ۱۳۸۷

نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در چند دوره

نمایشگاه انفرادی در اداره ارشاد اسلامی لاهیجان، سال ۱۳۸۲

نمایشگاه انفرادی در فرهنگسرای ملل، سال ۱۳۸۷

نمایشگاه انفرادی در دانشگاه تربیت‌بدنی، سال ۱۳۸۷

نمایشگاه به مناسبت روز «پناهنده» در چند دوره

وي سابقه آموزش خوشنویسی در انجمن خوشنویسان ایران، کلاس‌های فوق‌برنامه دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران، جهاد دانشگاهی، دانشکده هنرهای زیبا و کلاس‌های آموزشی آستان مقدس امامزاده صالح (ع) تجریش و تعدادی از مدارس تهران را نیز دارد. همچنین عضو گروه هنری «حلقه مهربانی» است كه توسط استاد محمدعلي قرباني پایه‌گذاری شده است. . آثار او به‌دفعات در نشریات فرهنگی ایران، افغانستان، انگلستان و … چاپ و منتشرشده است.

میرزایی در كنار پرداختن به هنر خوشنويسي از تحصيل هم بازنمانده و در رشته حقوق مدرك كارشناسي دارد. او همچنين نشان درجه ۲ هنري را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي جمهوري اسلامي ايران دريافت كرده است. آقاي ميرزايي تقدیر شده در محفل نخبگان فرهنگی «دیدار آشنا» است که شهریورماه سال ۱۳۹۵ در تهران برگزار شد.

استاد حمید عجمی، مبدع خط معلی، جایی درباره وی نوشته است:

« در بی‌کرانگی هنر مشرق زمین و هنرمند شرقی، زبان به توصیف نمی‌نشیند و اگر هم رازی به میان آید جزوی است از کل ناپیدا کرانه وسعت هنرهای دیرینه مردمان شرق، در میان از هزارتوی هنرهای باطنی، خوشنویسی سنتی که همه قوام خود را از کلام الهی اخذ کرده است جایگاهی بس رفیع و والا داشته و دارد. تا آنجا که گویی در قالب و صورت آن معنی بدون کاستی به تجلی برشده است و نستعلیق، شاهکار پایدار و مانای مردم ایران‌زمین، هنوز و هنوز پس از پانصد سال، عروس خطوط اسلامی است که پرداختن به آن نه کار آسانی است.

در محدوده خاورمیانه، جدای از ملت ایران که در مشّاقی نستعلیق از خون خویش بهره‌مند می‌گردد تنها ملت مسلمان و کشور هم‌جوار افغانستان است که در عرصه خوشنویسی نستعلیق خوش درخشیده است تا آنجا که از مشق و تلاش این مردم دلیر و خستگی‌ناپذیر می‌توان دریافت که هیچ کشور و ملتی تاکنون از عهده پرداختن به نستعلیق برنیامده است.

عزیز ارجمند و هنرمند گران‌قدر جناب آقای محمدمهدی میرزایی که از خوشنویسان ممتاز و هنرمندان کشور افغانستان هستند به نحوی در این پهنه قلم استوار خویش را آذین بسته‌اند که از مکتوبات شریفشان نمی‌توان اقلیم جغرافیایی ایشان را به تشخیص نشست که این خود، نتیجه ریاضات و مشق تمنایی مستمر و ممتد بوده است که از منبع درخشان جان مایه می‌گیرد.

گویی هنرمند باطنی و سنتی جان خویش را در زبانه قلم خود جاری و ثبت می‌نماید. اکنون جای آن است که بر این تلاش و کوشش بی‌حد درودی و تبریکی درخور پیشکش نماییم و قدر چنین مردمان مردی را که دل درگرو حق می‌دارند و قلم خویش را به راه وی می‌سپارند محترم بداریم.»

محمدمهدی ميرزايي با شكيلا عالمي؛ مینیاتوریست و تذهیب‌کار مطرح افغانستاني ازدواج‌کرده و حاصل اين ازدواج يك دختر و يك پسر است. او اكنون با خانواده‌اش باشندة شهر تهران است.